Posted on: 21. September 2020 Posted by: admin Comments: 0

First Mover: Uniswap’s Sudden $5B Token Valuation Cements Comeback From ‚Vampire Mining‘ Attack

Eerder deze week mijmerden analisten met de cryptocurrency analysis firm Arcane Research dat de nieuwe ontwikkelingen in de snelgroeiende blockchain arena van de decentrale financiën, bekend als DeFi, lijken te zijn vertraagd. Maar zij voorspelden om het even welke lull was waarschijnlijk om tijdelijk te zijn.

„Een nieuwe impuls voor DeFi-munten zou om de hoek kunnen liggen,“ schreef Arcane dinsdag in een rapport. „De sector lijkt vastbesloten om verder te groeien.“

Alsof op aanwijzing, de gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap late woensdag een verrassende levering van de nieuwe bestuursmuntjes aan iedereen die het project ooit had gebruikt. De handelaars elk kregen minstens 400 van de UNI-munten, met een waarde van ongeveer $1.200 – die sommige geestige commentators ertoe aanzetten om het ,,stimulus voor Etherische gebruikers te roepen,“ aangezien het het zelfde bedrag was zoals de controles van de coronavirushulp die vroeger op het jaar door het Ministerie van de Schatkist van de V.S. worden gepost. Tegen midderdaagse Donderdag, hielden meer dan 50.000 adressen UNI-munten.

Het project wees ook penningen toe aan zijn teamleden, investeerders en adviseurs, voor een totale levering van 1 miljard van de UNI-munten. En net als dat, gaf de muntuitgifte Uniswap een impliciete marktpenning van 3,7 miljard dollar op een volledig verdunde basis, waardoor het direct een van de grootste projecten in DeFi was en zelfs Uniswap in de top 10 van de gehele crypto-industrie duwde.

Tegen het begin van de vrijdag was de waarde gegroeid tot $5,4 miljard, volgens de Token Terminal, een website met marktgegevens voor digitale activa.

Muyao Shen van CoinDesk beschreef de vroege handelsactie als een ,,achtbaanrit,“ misschien omdat niemand werkelijk om het even welk idee had wat de penningen zouden moeten waard zijn. Maar de muntuitgifte vertegenwoordigde een snelle papierwinst voor grote durfkapitaalinvesteerders zoals Andreesen Horowitz, die zich vorige maand had aangesloten bij een $11 miljoen financieringsronde voor het project.

De hoofdgebeurtenis cementeerde ook een comeback voor Uniswap, die vorige week veel van zijn gebruikers had weggelokt naar een twee weken oude copycat project genaamd SushiSwap, via een blijkbaar juridische manoeuvre bekend als een “ vampier mijnbouw ” aanval. SushiSwap slaagde erin om meer dan 800 miljoen dollar aan Bitcoin Loophole activa van Uniswap te migreren.

De nieuwe token’s debuut raakte van een vlaag van aankondigingen door grote gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase Pro op zoek naar de hete vraag naar DeFi-gerelateerde iets te verzilveren; ze een lijst van de UNI-munten binnen slechts een paar uur na de release. De OKEx beurs bood zelfs een volledige set van handelshulpmiddelen voor het afdekken van UNI, inclusief voor de spotmarkt, de margehandel, de ruilhandel en de eeuwigdurende swaps met muntgeld. Coinbase is een van de investeerders van het project.

Volgens CoinDesk Senior Reporter Brady Dale kon de UNI-lancering een „verse nieuwe boom“ in het fenomeen van de liquiditeitsmijnbouw raken, waarbij gebruikers van projecten worden beloond voor hun mecenaat met extra penningen, vergelijkbaar met creditcardbeloningenprogramma’s. Liquiditeitsmijnbouw op Uniswap werd ingesteld om 18 september om middernacht te beginnen, gecoördineerde universele tijd.

„Met hun nieuwe munt en een breed distributiemodel, geloof ik dat het hen aanzienlijk zal helpen om te groeien en hun liquiditeit te behouden terwijl ze vertrouwen opbouwen,“ vertelde Paul Veradittakit, partner bij Pantera Capital, Dale.

Etherische congestie

Het uitrollen van Uniswap kan hebben bijgedragen aan de congestie op de Etherische blokketen, waardoor de reeds opgeblazen transactiekosten zijn gestegen, meldde CoinDesk’s Daniel Cawrey.

De gemiddelde transactieprijs op het Etherische systeem steeg tot ongeveer 0,03 ether, een 10-voudige verhoging van de niveaus van juni, met de tarieven van de vergoeding zelf, gebaseerd op de marktomstandigheden, volgens de gegevensaggregator Blockchair.

Jean-Marc Bonnefous, leidende partner van Tellurian Capital, die investeert in DeFi, vertelde Cawrey dat Uniswap’s verrassingspenning de situatie alleen maar kon verergeren.

„Er is al enige tijd een behoorlijke hoeveelheid congestie en we hebben nu de zeer populaire eenmalige dropping van de langverwachte Uniswap-penning UNI die het gesprek van de stad is,“ zei Bonnefous. „DeFi bepaalt zeker de agenda in de digitale activa markten deze maand.“

Bitcoin Watch

Bitcoin stijgt deze week met 6%, ondanks de recente piek in de stroom van munten uit de mijnwerkersportefeuilles naar de beurzen.

Volgens gegevensbron Glassnode werden er op 13 september 1,1 miljoen BTC overgemaakt om portemonnees van mijnwerkersportefeuilles te ruilen. Dat was de grootste eendagsuitstroom van mijnwerkers naar beurzen sinds december.

Een toename van de instroom in de beurzen impliceert een verhoogde verkoopdruk. Dat komt omdat de mijnwerkers en de investeerders gewoonlijk muntstukken naar de beurs brengen wanneer zij hun holdings willen liquideren.

Tot nu toe is de bitcoin echter veerkrachtig gebleven.

„De ,,omwenteling van geld uit alternatieve cryptocurrencies en in bitcoin schijnt om bitcoin hoger te duwen,“ hogere cryptocurrency handelaar bij in Zürich-Gebaseerde Crypto Makelaar AG, vertelde CoinDesk in een praatje van de Tjilpen.

Categories: