Posted on: 1. September 2020 Posted by: admin Comments: 0

Japanse regelgever geeft tips voor ’nieuwe wetten‘ voor Crypto-industrie + meer nieuws

Krijg je dagelijkse, hapklare vertering van cryptoasset en blockchain-gerelateerd nieuws – het onderzoeken van de verhalen die onder de radar van het crypto nieuws van vandaag vliegen.

Reguleringsnieuws

 • Japan’s top financiële toezichthouder, de Financial Services Agency (FSA), heeft gesproken over mogelijke aanstaande veranderingen in de regelgeving voor de crypto- en blokketenindustrie in de tweede helft van FY2020, meldde Coin Post. De FSA liet doorschemeren dat bedrijven en organisaties die zich bezighouden met crypto’s en stabiele munten zich moeten houden aan strikte anti-witwas (AML) en anti-terrorismefinanciering nalevingsprotocollen en stelde voor dat „nieuwe regels“ later in het jaar zouden kunnen worden ingevoerd.

Crypto adoptie nieuws

 • Twee Japanse organisaties uit de crypto-industrie, de Japan Cryptocurrency Business Association (JCBA) en de Japan Blockchain Association (JBA), zijn overeengekomen om samen te werken aan promotie en gezamenlijke onderzoeksprojecten om de groei van de cryptosector te stimuleren, volgens een officiële verklaring. De organen zeiden ook dat ze zouden samenwerken op het gebied van de digitale valuta van de centrale bank – met de centrale Bank of Japan die onlangs haar inspanningen heeft opgevoerd om een digitale yen.
 • Mexico City-head-quartered MountX Real Estate Capital zal gebruik maken van transferagent Vertalo Real Estate (VRE) om in het komende jaar 15 tokens te ontwerpen en te lanceren, zo meldden de media. Dit is de derde van de vier geplande deals van de VRE die tokenization van onroerend goed in hun centrum plaatst.

Blokketen-nieuws

 • De Russische regering zei dat het stemmen met een blokketen veilig is voor de parlementaire tussentijdse verkiezingen van deze maand in twee steden, waardoor de kiezers ook smartphone-gebaseerde, blokketengebaseerde apps kunnen gebruiken om hun stemmen uit te brengen. Volgens de parlementaire krant verklaarde het Ministerie van Digitale Ontwikkeling, Communicatie en Massamedia dat burgers telefonisch zouden worden vrijgemaakt om te stemmen nadat de veiligheidsgaten in eerder gebruikte stemplatforms met een blokketen waren gedicht en de risicomodellen „zorgvuldig waren geëvalueerd“.
 • Nuclearis, een ingenieurs- en productiebedrijf dat actief is in de nucleaire industrie, heeft de lancering aangekondigd van een RSK-gedreven on-chain oplossing voor het bijhouden van documenten met betrekking tot de toeleveringsketen van de kerncentrale, aldus het gemailde persbericht. Het voegde eraan toe dat de oplossing is ontwikkeld met de hulp en het advies van IOV Labs, het bedrijf achter de Bitcoin Code (BTC)-aangedreven RSK-blokketen en zijn Infrastructuurraamwerk (RIF). Nuclearis heeft al gebruik gemaakt van het RSK mainnet om documenten van zijn eerste leverancier te uploaden en te authenticeren, en zijn toekomstige plannen omvatten ook open sourcing van het framework.
 • Drie grote Australische banken, de Australia en New Zealand Banking Group Limited Bank, Westpac, en Commonwealth Bank hebben een nieuw bedrijf opgericht, Lygon, dat zich richt op het digitaliseren van bankgaranties met behulp van blockchain-technologie, meldde de Financial Review.

Investeringsnieuws

 • iFinex, exploitant van stablecoin Tether (USDT), heeft meer dan USD 1m geïnvesteerd in de in Amsterdam gevestigde fintech-schaalvergroting Dusk Network. De samenwerking maakt per e-mail de weg vrij voor het creëren van een gereguleerde security token exchange die de traditionele financiële industrie combineert met het blockchain-ecosysteem, en Dusk Network zal daar deel van uitmaken.

Exchanges nieuws

 • Huobi Futures, de crypto-derivatenmarkt van Huobi Group, heeft de lancering van BTC-opties voor de handel op 1 september aangekondigd.
 • Binance kondigde aan dat haar Binance Smart Chain (BSC) live is op het mainnet, gemaakt om parallel aan Binance Chain te lopen, en dat het mogelijk zal zijn om slimme contracten en het inzetmechanisme voor binancemunten (BNB) te creëren, aldus de aankondiging. BSC is een Ethereum Virtuele Machine-compatibele blokketen, en het introduceerde het bewijs van Staked Authority (PoSA) consensusmechanisme.
 • .

Carrière-nieuws

 • Lin Shi, een voormalig beurslid van Hong Kong die hielp bij het doorlichten van beursintroducties, werd de chief development officer van Hong Kong Digital Asset EX Ltd., een cryptocurrency platform dat streeft naar gesecuritiseerde noteringen, meldde Bloomberg. Shi zal zich in eerste instantie richten op het ontwikkelen van basisregels voor gesecuritiseerde token listings voor het platform.

Legaal nieuws

 • Een rechter keurde de schikking van Tezos (XTZ) van 25 miljoen dollar goed, na een drie jaar durende rechtszaak die door een groep eisers was aangespannen. Volgens het vonnis zullen de fondsen worden verdeeld onder al diegenen die deelnamen aan Tezos‘ eerste muntaanbod van 2017 van 1 tot 13 juli en hun munten voor verlies verkochten voor 25 november 2019, hun munten niet verkochten voor 25 november, of geen toegang konden krijgen tot hun munten omdat ze hun wachtwoord kwijtraakten.
 • Een federale jury in Maryland, USA, heeft drie mannen aangeklaagd die zich voordoen als dominee om mensen te overtuigen om te investeren in een zogenaamd Ponzi-plan van 28 miljoen dollar. Volgens de aanklacht, de drie overtuigde mensen om te investeren in een cryptocurrency en vreemde valuta handelsfonds dat ze liepen, met behulp van het geld voor luxe auto’s, prive-jets, en familie vakanties.
Categories: